Afvoer ontstoppen in Hilversum en omgeving

riool verstopt

Loopt uw vuile water niet goed weg en is uw afvoer verstopt? Dan zoekt u een bedrijf in de buurt, dat snel en vakkundig uw afvoer ontstoppen kan. De loodgieters van Rioolontstoppen Hilversum zijn specialist in het verhelpen van afvoerproblemen, zoals een afvoer ontstoppen in Hilversum en omgeving. Neem voor het ontstoppen van uw afvoerleidingen. Neem voor het ontstoppen van uw riool contact op met ons of bel direct met 06-44471117.

Klachten bij een verstopte afvoerleiding

Wanneer uw waterafvoer niet langer functioneert, door toedoen van een verstopping, dan merkt u dat gauw genoeg. Problemen bij een verstopte afvoer kunnen zijn: een afvoerputje dat niet doorloopt, water dat blijft staan in de gootsteen of wastafel, borrelende geluiden uit de afvoerpijp en een overlast van stank of putlucht in huis. Vermoedt u dat uw leidingen verstopt raken? Neemt u dan contact op met ons zodat wij u verder kunnen helpen.

Of bel direct met 06-44471117

Hoe ontstaat een verstopping in uw afvoer?

Een afvoerpijp kan op verschillende manieren geblokkeerd raken. Soms ontstaat een verstopping heel abrupt óf geleidelijk over langere tijd. U merkt dat water in uw douche of het bad niet langer wegstroomt. De afvoer in de bijkeuken of garage loopt niet door zoals u gewend was. Huishoudelijke apparaten, zoals een wasmachine of vaatwasser, kunnen het vuile water niet meer kwijt. Of de gootsteen in uw keuken loopt niet leeg.

Onverwachte verstopping van de waterafvoer

Bij een plotselinge verstopping van uw afvoerleiding stroomt het water van het ene op het andere moment niet langer weg. Het vuile water hoopt zich op – zonder enige waarschuwing vooraf. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan. Bij zo’n acute verstopping, is snel handelen noodzakelijk om (water)schade te voorkomen. Mogelijk is er een voorwerp, zoals kinderspeelgoed, keukengerei of verpakkingsmateriaal, per ongeluk verdwenen in de afvoer. Dan is het ontstoppen van de afvoer de enige oplossing.

Afvoer verstopt door vet, zand of zeep

Een afvoerverstopping kan ook ontstaan over langere tijd. Vet of andere etensresten kunnen zich hechten aan uw afvoerleidingen. Ook zand, zeepresten en cement belanden soms in de afvoerpijp. Woont u in een gebied met zogenaamd ‘hard’ leidingwater, dan kan de kalk in dit water zich hechten aan de afvoerleidingen. Na enige tijd kunnen uw leidingen en zelfs uw riolering geleidelijk aan dichtslibben. Het vuile water wordt steeds langzamer afgevoerd en blijft uiteindelijk staan.

Zelf uw afvoer ontstoppen

Stroomt het afvoerwater steeds minder goed weg of verdwijnt het zelfs helemaal niet meer, dan zult u mogelijk eerst zelf een poging willen ondernemen om de afvoer te ontstoppen. Afhankelijk van de locatie van de blokkade zijn er verschillende, eenvoudige doe het zelf oplossing waarmee u een verstopte afvoer weer kunt openen.

  • Stap 1

    Bij de verstopping van een gootsteen of wastafel kan het helpen de zwanenhals los te schroeven en schoon te maken. Neemt u vóór het demonteren altijd een foto van de zwanenhals, zodat u na afloop alle onderdelen in de juiste volgorde kunt monteren. Zet een emmer onder de zwanenhals om vuil water in op te vangen. Zit de blokkade dieper, dan kan een verbogen kledinghanger of ijzerdraad u helpen de blokkade op te vissen uit de leiding.

  • Stap 2

    Vermoedt u dat de verstopping direct onder het afvoergat zit, dan koopt u voor enkele euro’s een gootsteenontstopper, ofwel een ‘plopper’: een rubberen kom aan een handvat. U laat een laagje water in de gootsteen stromen, zet de ontstopper op de afvoer en dekt de overloop luchtdicht af. Met enkele krachtige bewegingen trekt u de afvoerpijp vacuüm, zodat de verstopping losschiet en het water kan wegstromen.

  • Stap 3

    Een ontstoppingsmiddel kan helpen bij het ontstoppen van uw riolering met een plopper. U kunt dit kopen in de winkel of u maakt het zelf. Giet een kopje witte azijn en daarna een kopje kristalsoda door het afvoergat en laat dit een uur inwerken. Giet daarna een liter kokend water door de afvoer en bewerk het gat met de plopper zoals hierboven. Maak het af door nog een liter kokend water door de afvoer te laten stromen.

Experts in afvoer ontstoppen

Lukt het niet om zelf de verstopping te verwijderen en loopt uw afvalwater nog steeds niet weg? Dan schakelt u het beste een van onze experts in. Onze loodgieters en rioolexperts in de regio Hilversum zijn deskundig in het oplossen van uw verstopte afvoer. Wij werken met hogedruk apparatuur, zuigapparatuur en verenmachines om de afvoer en putje te ontstoppen in uw badkamer, wc, slaapkamer, keuken, garage, schuur of tuin.

Hoe lang duurt het ontstoppen van uw afvoer?

Bij een afvoerverstopping kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de nooddienst van Rioolontstoppen Hilversum. U kunt ons bellen via 06-44471117, een WhatsApp bericht sturen of ons mailen via het contactformulier. Onze experts zijn altijd in de buurt en komen normaal gesproken binnen 12 uur bij u langs.

Meestal brengt de loodgieter binnen één uur in kaart wat de oorzaak is van uw verstopping. En wat een passend antwoord is op uw probleem. Een obstakel in uw afvoerleidingen vraagt immers om een andere oplossing dan een gebroken rioleringsbuis. Waar mogelijk lossen wij uw verstopping direct op. Is het een ingrijpender probleem, dan maken wij duidelijke afspraken met u over onze aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kosten afvoer ontstoppen

Voor het ontstoppen van een afvoer in de regio Hilversum rekent Rioolontstoppen Hilversum een minimum starttarief van € 95,- inclusief btw. Dit tarief omvat de voorrijkosten, de inzet van ons materieel én het eerste uur werk. Doorgaans kunnen wij de verstopping voor dit tarief verhelpen. Neemt het werk langer de tijd, dan rekenen wij € 45 inclusief btw per half uur. Deze bedragen zijn exclusief eventuele avond- of weekend- of feestdagtoeslagen. Voldoet u de tarieven contant of per pin.

Toeslagen avond, weekend en feestdagen

Bij afspraken die starten tussen 17:00 uur en 22:00 uur rekenen wij een avondtoeslag van 50% over onze tarieven. In het weekend rekenen wij ook tussen 07:00 en 22:00 uur een toeslag van 50%. Bij werkzaamheden in het weekend tussen 22:00 uur en 07:00 uur en/of op nationale feestdagen berekenen wij een toeslag van 100%.

Onze garantie op uw afvoer ontstopping

Alleen wanneer Rioolontstoppen Hilversum uw afvoerverstopping succesvol verhelpt, rekenen wij bovenstaande tarieven. Blijft uw afvoer verstopt, terwijl de kwaliteit van uw afvoerleidingen voldoet aan NEN 3215 en NTR 3216 deel 2, dan betaalt u geen kosten. Bevinden zich vaste obstakels in de afvoerleiding, zoals ijsvorming, ontstoppingsmiddelen, cement, beton of boomwortels, dan zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Op alle afvoerleidingen die wij ontstoppen en reinigen geven wij een garantie van 3 maanden.

 Ontstaat er opnieuw een verstopping in het deel van de afvoer dat wij hebben gereinigd, dan verhelpen wij deze kosteloos. Deze verstopping mag niet zijn veroorzaakt door breuk, verzakkingen of andere defecten aan het rioleringsstelsel. Ook verstoppingen, veroorzaakt door obstakels of substanties die niet horen te worden afgevoerd via de afvoerleidingen of door het oneigenlijk gebruik van de afvoer vallen niet onder de garantie.

Onderhoud van uw riolering

Wilt u zeker zijn dat uw riolering altijd goed werkt? Dan is Rioolontstoppen Hilversum een vertrouwd adres voor het onderhoud en de inspectie van uw riolering. Wij werken vooral in de regio Hilversum. Ook in de Hilversumse Meent, Bussum, Naarden, Loosdrecht, Ankeveen, ’s Gravenland, Kortenhoef en Nederhorst den Berg komen wij dus graag bij u langs. Onze riolerings-experts verzorgen het onderhoud van het riool en afvoer bij particulieren, verenigingen van eigenaren (VVE), woningbouwverenigingen, organisaties en overheidsinstellingen en bedrijven in het MKB. Neem voor vragen of een onderhoudscontract contact op met Rioolontstoppen Hilversum.

Of bel direct met 06-44471117

afvoer-ontstoppen-foto-2