Riool ontstoppen in Hilversum en omgeving

Is uw riolering verstopt en loopt uw vuile water niet goed weg? Dan zoekt u een bedrijf in de buurt, dat snel en vakkundig uw riool ontstoppen kan. De loodgieters van Rioolontstoppen Hilversum zijn specialist in het verhelpen van rioleringsproblemen, zoals een riool ontstoppen in Hilversum en omgeving. Neem voor het ontstoppen van uw riool contact op met ons of bel direct met 06-44471117

Of bel direct met 06-44471117

Hoe ontstaat een rioolverstopping?

Een riool kan op verschillende manieren geblokkeerd raken. Een rioolverstopping ontstaat vaak óf heel abrupt óf geleidelijk over langere tijd. Dat kan gebeuren vanuit de afvoerleidingen in uw toiletpot, in de douche of het bad. Een verstopping van het riool kan ook gebeuren via de afvoer in de bijkeuken of garage en door huishoudelijke apparaten zoals een wasmachine of vaatwasser. Of via de gootsteen in uw keuken.

Klachten bij een verstopt riool

Wanneer uw riolering niet langer functioneert, door toedoen van een verstopping, dan duurt het niet lang voordat u dat merkt. Problemen bij een verstopte riolering kunnen zijn: stank of putlucht in huis, een afvoerputje dat niet doorloopt, een overstroomd toilet en borrelende geluiden uit de afvoerpijp. Vermoedt u dat uw leidingen verstopt raken? Neemt u dan contact op met ons zodat wij u verder kunnen helpen.

Onverwachte verstopping van de riolering

Bij een plotselinge verstopping van uw riool stroomt het afvoerwater van het ene op het andere moment niet langer weg. In uw leidingen hoopt het vuile water zich op – zonder enige waarschuwing vooraf. Hierdoor kunnen lekkages ontstaan. Bij zo’n acute rioolverstopping, is snel handelen noodzakelijk om (water)schade te voorkomen. Mogelijk zorgt een grote hoeveelheid wc-papier, maandverband of tampons, vochtige doekjes of zelfs een toiletblokje voor een verstopt riool bij uw wc. Misschien is er een voorwerp, zoals kinderspeelgoed, keukengerei of verpakkingsmateriaal, per ongeluk verdwenen in de afvoer. Ook dan is het riool ontstoppen de enige oplossing.

Riool verstopt door zand, vet of zeep

Een rioleringsverstopping kan ook ontstaan over langere tijd. Vet of andere etensresten kunnen zich hechten aan uw afvoerleidingen en rioleringsbuis. Ook zand, zeepresten en cement belanden soms in de riolering. Woont u in een gebied met zogenaamd ‘hard’ leidingwater, dan kan de kalk in dit water zich hechten aan de leidingen. Na enige tijd kunnen uw leidingen geleidelijk aan dichtslibben. Het vuile water wordt steeds langzamer afgevoerd en blijft uiteindelijk staan.

Zelf uw riool ontstoppen

Wanneer het afvoerwater steeds minder goed wegstroomt of zelfs helemaal niet meer verdwijnt, dan zult u mogelijk eerst zelf een poging willen ondernemen om de riolering te ontstoppen. Afhankelijk van de locatie van de blokkade zijn er verschillende, eenvoudige doe het zelf oplossing waarmee u een verstopt riool weer kunt openen.

  • Stap 1

    Bij de verstopping van een gootsteen of wastafel kan het helpen de zwanenhals los te schroeven en schoon te maken. Neemt u vóór het demonteren altijd een foto van de zwanenhals, zodat u na afloop alle onderdelen in de juiste volgorde kunt monteren. Zet een emmer onder de zwanenhals om vuil water in op te vangen. Zit de blokkade dieper, dan kan een verbogen kledinghanger of stuk ijzerdraad u helpen de blokkade op te vissen uit de leiding.

  • Stap 2

    Vermoedt u dat de verstopping direct onder het afvoergat zit, dan koopt u voor enkele euro’s u een gootsteenontstopper ofwel een ‘plopper’: een rubberen kom aan een handvat. U laat een laagje water in de gootsteen stromen, zet de ontstopper op de afvoer en dekt de overloop luchtdicht af. Met enkele krachtige bewegingen trekt u de afvoerpijp vacuüm, zodat de verstopping losschiet en het water kan wegstromen.

  • Stap 3

    Een ontstoppingsmiddel kan helpen bij het ontstoppen van uw riolering met een plopper. U kunt dit kopen in de winkel of u maakt het zelf. Giet een kopje witte azijn en daarna een kopje kristalsoda door het afvoergat en laat dit een uur inwerken. Giet daarna een liter kokend water door de afvoer en bewerk het gat met de plopper zoals hierboven. Maak het af door nog een liter kokend water door de afvoer te laten stromen.

Experts in riolering ontstoppen

Geven deze oplossingen onvoldoende resultaat of kunt u zelf niet bij de blokkade, dan schakelt u het beste een van onze experts in. Onze loodgieters en rioolexperts in de regio Hilversum zijn deskundig in het oplossen van uw verstopte riool. Wij werken met hogedruk apparatuur, zuigapparatuur en verenmachines om rioleringen te ontstoppen in uw wc, badkamer, keuken, slaapkamer, garage, tuin of schuur.

Hoe lang duurt het ontstoppen van uw riool?

Bij een verstopt riool kunt u 24 uur per dag contact opnemen met de nooddienst van Rioolontstoppen Hilversum. Bel ons op 06-44471117, stuur een WhatsApp bericht of mail ons via het contactformulier. Onze rioolexperts zijn altijd in de buurt en komen normaal gesproken binnen 12 uur bij u langs.

Doorgaans brengt de loodgieter binnen één uur in kaart wat de oorzaak is van uw verstopping. En hoe we dit kunnen verhelpen. Een obstakel in uw afvoerleidingen vraagt immers om een andere oplossing dan een gebroken rioleringsbuis. Ons doel is om uw verstopping direct te verhelpen. Is het een ingrijpender probleem, dan maken wij duidelijke afspraken met u over onze aanpak, zodat u weet waar u aan toe bent.

Kosten riool ontstoppen

Voor een riool ontstoppen in de regio Hilversum rekent Rioolontstoppen Hilversum een minimum starttarief van € 95,- inclusief btw. Dit tarief omvat de voorrijkosten, de inzet van ons materieel én het eerste half uur werk. Doorgaans kunnen wij de verstopping voor dit tarief verhelpen. Neemt het werk langer de tijd, dan rekenen wij € 45,- inclusief btw per half uur. Deze bedragen zijn exclusief eventuele avond- of weekend- of feestdagtoeslagen. Voldoet u de tarieven contant of per pin.

Toeslagen avond, weekend en feestdagen

Bij afspraken die starten tussen 17:00 uur en 22:00 uur rekenen wij een avondtoeslag van 50% over onze tarieven. In het weekend rekenen wij ook tussen 07:00 en 22:00 uur een toeslag van 50%. Bij werkzaamheden in het weekend tussen 22:00 uur en 07:00 uur en/of op nationale feestdagen berekenen wij een toeslag van 100%.

Onze garantie op uw riool ontstopping

Alleen wanneer Rioolontstoppen Hilversum uw rioolverstopping succesvol verhelpt rekenen wij bovenstaande tarieven. Blijft uw riolering verstopt, terwijl de kwaliteit van uw afvoerleidingen voldoet aan NEN 3215 en NTR 3216 deel 2, dan betaalt u geen kosten. Bevinden zich vaste obstakels in de afvoerleiding, zoals ijsvorming, ontstoppingsmiddelen, cement, beton of boomwortels, dan zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Op alle rioleringen die wij ontstoppen en reinigen geven wij een garantie van 3 maanden.

Ontstaat er opnieuw een verstopping in het deel van de afvoer dat wij hebben gereinigd, dan verhelpen wij deze kosteloos. Deze verstopping mag niet zijn veroorzaakt door breuk, verzakkingen of andere defecten aan het rioleringsstelsel. Ook verstoppingen, veroorzaakt door obstakels of substanties die niet horen te worden afgevoerd via het rioolstelsel of het oneigenlijk gebruik van de riolering vallen niet onder de garantie.

Onderhoud van uw riolering

Is uw riolering verstopt en loopt uw vuile water niet goed weg? Dan zoekt u een bedrijf in de buurt, dat snel en vakkundig uw riool ontstoppen kan. De loodgieters van Rioolontstoppen Hilversum zijn specialist in het verhelpen van rioleringsproblemen, zoals een riool ontstoppen in Hilversum en omgeving. Neem voor het ontstoppen van uw riool contact op met ons of bel direct met 06-44471117.

Of bel direct met 06-44471117

riool of afvoer ontstoppen